Det å være på flyttefot til et nytt hjem kan være en stressende tid for din familie og kjæledyr. For å sikre at overgangen blir så smidig som mulig, er det viktig å forberede alle og alt i god tid. Nedenfor finner du noen tips for å hjelpe deg i gang med en smidig flytteprosess.
Har du husket å melde flytting til Folkeregisteret og Posten? Hos Adresseregistret.no kan du raskt og enkelt melde flytting ved å fylle inn vårt flytteskjema.
Flytteprosessen steg for steg
Informer familien og kjæledyrene dine om flyttingen: Fortell dem hva de kan forvente og hva tidslinjen er. Dette vil hjelpe dem å forberede seg mentalt og redusere angst.
Lag ordninger for kjæledyrene dine: Hvis du har kjæledyr, vurder å ordne med en dyrepasser eller et internat mens flyttingen pågår. Hvis de reiser med deg, sørg for at de følger med et passende flyttelass og at alle ting de trenger kommer med.
Begynn å pakke tidlig: Pakk i et system for å redusere stress og sikre at alt er pakket på en organisert måte. Merk boksene tydelig og sørg for å ha viktige gjenstander tilgjengelig.
Lag en tidsplan: Lag en liste over alle tingene du må gjøre før, under og etter flyttingen. Dette vil hjelpe deg å holde oversikt over fremgangen din og sikre at du ikke går glipp av noe viktig.
Gjør kjæledyrene dine kjent med det nye hjemmet: Hvis mulig, ta med kjæledyrene dine til det nye hjemmet for å utforske og bli vant til de nye omgivelsene.
Hold rutinene så normale som mulig: Å opprettholde normale rutiner vil bidra til å redusere stress for familien og kjæledyrene.
Lei inn profesjonelle flyttefolk: Hvis du ikke er klar for de fysiske kravene til flytting, bør du vurdere å ansette profesjonelle flyttefolk. De kan hjelpe deg med tunge løft og organisering av esker.
Husk at flytting kan være en utfordrende tid for alle involverte, men med riktig forberedelse kan det være en positiv og spennende opplevelse for deg, din familie og dine kjæledyr.
Få kontroll på flyttekostnadene
Det å flytte til ny bolig kan være en kostbar prosess, men det er flere måter å spare penger på underveis i prosessen. Her er noen tips for å hjelpe deg med å holde flyttekostnadene under kontroll:
Planlegg fremover. Jo tidligere du begynner å planlegge flyttingen, jo mer tid har du til å undersøke og sammenligne flyttebyråer. Dette vil også gi deg mer tid til å finne måter å spare penger på.
Gjør det selv. Hvis du har et stramt budsjett, bør du vurdere å gjøre så mye av flyttingen du kan på egen hånd. Dette inkluderer pakking, lasting og lossing av bokser. Du kan også be venner og familie om å hjelpe. Til gjengjeld tilby dem et måltid, flaske vin eller annet som tegn på takknemlighet.
Lei flyttemateriell. I stedet for å kjøpe esker og annet flyttemateriell, vurder å leie dem. Dette kan spare deg for en betydelig sum penger og redusere avfall.
Velg riktig flyttefirma: Undersøk forskjellige flyttefirmaer og sammenlign deres priser og tjenester. Vurder selskaper som tilbyr faste priser. Dette er mer gunstig enn timepriser, som fort kan bli dyrere.
Forhandle. Ikke vær redd for å forhandle med flyttebyrået for å se om de kan tilby deg en bedre avtale. Spør om eventuelle rabatter eller kampanjer de kan ha tilgjengelig.
Hold det enkelt. Jo mer kompleks flyttingen din er, jo mer vil den koste. Prøv å gjøre flyttingen så enkel som mulig, for eksempel ved å flytte i løpet av uken, fremfor i helger eller ferier, som kan være dyrere.
Skjema for adresseendring
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
Legg til flere personer i husstanden for å sende flyttemeldinger på deres vegne. Når du på neste steg skal velge selskaper og organisasjoner som skal motta flyttemelding, vil du da også kunne velge hvem i husstanden adresseendringen gjelder.